2013. szeptember 18., szerda

A szeptemberi szalmakalap esete

Előfordult már veletek, hogy egy üzletben az éppen viselt outfithez találtatok valami tökéletesen passzoló darabot? Én most így jártam. A meghatározhatatlan színű rózsaszínes-mályvás kedvenc Zara farmeremben besétáltam a Takko-ba és ott megláttam egy pontosan ugyanolyan árnyalatú szalmakalapot. Az csak ráadás, hogy a szalag színe korallos narancssárga, amit szintén nagyon szeretek és sok ruhámhoz illik.
Egész nyáron kerestem a tökéletes szalmakalapot, de nem találtam meg, erre most szeptemberben sikerült. Ez az én formám, de nem bánom, mert egyrészt 3500Ft,- helyett 1900Ft,-ért sikerült megvenni, másrészt, meg tudom mennyire jó érzés lesz jövő nyáron elővenni.
Ennek ellenére persze annak nem örülök, hogy idén már nem lesz szalmakalapos jó idő, de mindenképp meg akartam mutatni ezt a bizonyos outfitet, hogy legalább a képek megmaradjanak a rossz időre is.
 



Utólag még egy karkötőt is találtam a készletemben:)


Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!

2013. szeptember 9., hétfő

Esernyő divat körkép, ha már tényleg itt az ősz

Nem vagyok odáig, hogy vége a nyárnak, és nem tartozom azon típusok közé, akik már augusztusban előveszik az őszi csizmáikat. Én addig tartom magam, amíg csak lehet, de nem lehet elmenni a tény mellett, hogy az esős idő hamarosan beköszönt és ilyenkor az esernyő a táskánk állandó nehezéke lesz.
Csak és kizárólag az összecsukható, nem automatikus esernyőt vagyok hajlandó megvenni, aminek két oka van:
1. Nem cipelek a kezemben egész nap plusz egy dolgot, amivel, ha metrózóm, akkor hajlamos lennék utastársaimat "összekaszabolni". Pont elég sok ilyen figyelmetlen ember mászkál a városban, akiket sosem fogok megérteni.
2. Az automatikus esernyő elromlik. Hamar. Nagyon hamar. Csábító, az egy gombnyomásra nyíló ernyő, de semmi értelme ezért többet fizetni és hosszú évek tapasztalata, hogy egy évnél tovább a legdrágább Samsonite márka sem bírta.

További szempont még a súlya. Nem mindegy mit cipelek, szóval díjazom  ha az esernyő könnyű, azonban gyanakodásra ad okot, ha túlságosan is, mivel az első szélviharban kettétörik. Ilyen volt a fentebb említett Samsonite, aminél pillekönnyűbbel még életemben nem találkoztam, na de mégsem vehetek évente-fél évente 5000,-Ft-ért egy újat, pedig higgyétek el, hogy vigyázok rá. Táskában van, esik eső, használom, ha nem, újra elteszem. Ennyi.

Természetesen mindenkinek megvan a saját jól bevált esernyő típusa, így egy kicsit körül néztem, milyen fazonokból, mintákból  tudunk mostanában inspirálódni vagy vásárolni:

Az én kedvenc típusom, vidám színekben:
Forrás: ebay
Epres:)

Forrás: ebay
Pálmaleveles, na jó, ez tényleg ilyen óriásiban néz ki fantasztikusan:
Forrás: Hello Brolly
Párizs imádóknak:
Forrás: Hello Brolly
Margaréta esernyő. Azt hiszem a jókedv és a feltűnés garantált ezzel a darabbal:
Forrás: Hello Brolly
Muffin imádók kötelező kiegészítője:
Forrás: Thetwinklestars
Macaron imádókra is gondoltak. Érte azért néha napján feladnám az esernyő-elveimet:)
Forrás: Sucré
A végére egy klasszikus Burberry:
Forrás: Stylebop
Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!

2013. szeptember 8., vasárnap

Micro Cell Colour&Repair Színes erősítő lakk - Dolce Vita

Colour&Repair színes erősítő lakkokról már többször olvashattatok a blogon. Itt a termékekről és a Charming Rose nevű árnyalatról,  itt pedig a csodás Really Red árnyalatról olvashatok és nézhetik meg. 
Van ám azonban a tarsolyomban még egy klasszikus és kifinomul szín, ami nem más, mint a Dolce Vita. Nagyon, nagyon finom capuccino nude árnyalatra emlékeztet. Minden nőnek kellene egy ilyen a körömlakk a gyűjteményébe még akkor is, ha nincs is gyűjteménye. Nem létezik az az alkalom, amire ne állná meg a helyét.
Vállalom, hogy teljes mértékig elfogult vagyok vele, mert ráadásul ha a túl sok körömlakkozás meglátszik a körmeimen és szeretném kicsit rendbe hozni, akkor sem kell lemondani a lakkozásról, ugyanis ennek a terméknek a legnagyobb előnye a benne lévő erősítő és ápoló hatóanyagok (itt bővebben).
 
Ennél az árnyalatnál is szükséges a két réteg, de mindig elmondom, hogy az én körmeim barázdásak, szóval ezt nem is bánom, ráadásul az ilyen nude színeknél minden esetben szerencsés a két réteg, mert ezek egyszerűen ilyenek. 
Nagyon jó kis vékony lapított ecsete van és a lakk állaga is megfelelő arra, hogy a lakkozás élmény legyen vele. Három húzás és kész! A száradási ideje a másik kettővel megegyezően teljesen átlagos, nem csíkozódik, buborékosodik, és 5 napot simán kibír, hajmosással és mosogatással együtt is, szóval ha akarnék se tudnék róla rosszat mondani, bár az ára sem átlagos, szóval a kiemelkedő teljesítmény számomra elvárás volt és nem csalódtam. 
A körömlakkot itt tudjátok online megvásárolni, illetve a többi körömápoló készítményt is megnézni: eroskormok.hu

Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!


2013. szeptember 7., szombat

TIGI sampon, Schwarzkopf Perfect Mousse hajfesték, vagyis hajas bevásárlónapot tartottam

Tegnap utána számoltam, hogy a DM-ben nagyon jó akció van/volt. Az egyik még tart: 50 pont ellenében egy joker termékre 25% kedvezmény adnak és ami a legjobb, hogy több kupont is felhasználhatsz egy vásárláson belül Ezen kívül volt még egy 10%- os végösszegi kedvezményes kuponon, amit a Facebookról lehetett letölteni, de ez csak két napig volt érvényben (09.05-06) és ráadásul szeptember 11-ig extra 100 pont jóváírás jár 4000,-Ft felett. Na, szóval osztottam szoroztam, hogy ez nekem most  nagyon megéri, ezért a végeredmény, hogy felhasználtam 150 pontot, de cserébe kaptam 114 pontot, 25+10% kedvezményt és így "megspóroltam" összesen 1735,-Ft-ot. 
A DM-es akciók közül csak a hajfestékeket mutatom, mert a többi hétköznapi bevásárlás részét képezte.

Schwarzkopf Perfect Mousse hajfesték: Eredeti ára 1499,-Ft, ami szerintem már önmagában korrekt, de az összes kedvezményemet felhasználva 1012,- Ft-ért nekem főnyeremény. Bevallom, a házi hajfestést utáltam, de két hónapja, úgy döntöttem megszorító intézkedéseket vezetek be mivel a havi fodrász költésem nagyon magas, így ezt szerettem volna lefaragni. Hosszú hajam van, amit persze nem kell mindig teljesen  befesteni, de így is macera, ráadásul iszonyú gyorsan nő a hajam és 18 éves koromtól őszülök pechemre. Én vagyok a család fekete báránya, mert mindkét szülőm kb. 60 éves koruk felett kezdtek el őszülni és a nővérem sem panaszkodhat. Bezzeg itt vagyok én, imádom a hajam és ha nem lenne ez a "kis" probléma, akkor sose jutna eszembe hajat festeni, na de muszáj és legjobb esetben is 4 hetente (de inkább három, mert tényleg veszett tempóban nő).
2 hónapja vettem először ezt a típusú festéket, mert nagyon megtetszett a hab állaga. Nem kell kenegetni úgyhogy óriási plusz pont. A képeken láthatjátok, hogy két különböző színt vásároltam meg. Ez azért van, mert eddig ezt a kettőt próbáltam, de még mindig nem tudom eldöntetni, melyik tetszik jobban, ezért most megvettem újra mind a kettőt és adok nekik még egy esélyt.
Ha érdekel titeket, akkor szívesen írok hosszabban a termékről, jelezzétek kommentben!

Ha már ennyi pénzt spóroltam a hajfestésen, gondoltam kipróbálok valami professzionális sampont és beszabadultam egy nagyon jó fodrászkellékes boltba.  Mondanom sem kell, hogy iszonyú jó termékek vannak ott. Találtam olyan sampont ami 7000,-Ft-ba került. Egyszer majd biztosan kipróbálom, de most egy TIGI-re esett a választásom, aminek az ára szintén nem drogériás: 2390,-Ft és 250 ml. Teljes nevén BEAD HEAD TIGI epic volume shampon, és leírása alapján: "Szulfátmentes sampon bombasztikus dúsító hatása új magasságokba emeli a hajad, dacolva a gravitációval."
Ma fogom először használni, úgyhogy meglátjuk azt a bombasztikus hatást. Róla is írok majd tesztet, ha szeretnétek.


A végére még egy csomag szilikonos hajgumi, amit a Müllerben vettem 595,-Ft -ért. Nagyon megörültem, hogy találtam sötétbarnát, erre tessék, nézzétek meg! Ha egyszer kihúzod, azonnal megváltozik a színe és világos lesz. Szuper, még jó, hogy pont az lett volna a cél, hogy a hajam színével megegyezőt vegyek. Ez elég bosszantó és most kérdés, hogy ha a feketét választom, jobban járok, vagy az meg szürkére változott volna? 
Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!

2013. szeptember 2., hétfő

Mesél az elvarázsolt erdő - Megérkezett a PANDORA 2013-as őszi kollekciója

A PANDORA ékszergyártó vállalatot 1982-ben alapította a dán aranyműves Per Enevoldsen és felesége Winnie Enevoldsen Koppenhágában. A vállalat mára több mint 65 országban van jelen, és közel 5 000 személyt foglalkoztat szerte a világban. Értékesítési helyeinek száma eléri 10 000-et, ebből több mint 550 márkaboltként működik. A PANDORA 2000-ben szabadalmaztatta a kreatív, személyre szabható karkötő-koncepcióját, amely gyorsan meghozta a számára a nemzetközi sikereket, és a világ harmadik legnagyobb ékszermárkájává tette. A PANDORA kizárólag eredeti alapanyagokat használ fel ékszereihez, és a gyártás során kiemelt szerepet kap az ékszerek kézi megmunkálása. 

Törékeny nőiesség, klasszikus elegancia, varázslatos lények és az őszi természet élettel teli energiája - misztikus világba kalauzol minket a Pandora 5 új ékszer szettből álló őszi kollekciója, mely szeptember 2-án került a boltokba.

Az természet változó szépsége és titokzatossága kel életre a PANDORA új kollekciójában, mely az elvarázsolt erdő világát idézi. Fák között élő növények, misztikus nimfák és erdei lények, kifinomult és nőies motívumok, formabontó párosítások és színek teszik egyedülállóvá az új kreációkat. A kollekció üveg díszei kézi megmunkálású, egyedi csiszolású olasz muránói üvegből készültek, melyek most a kifutók színeihez igazodva, apró buborékokkal frissültek fel.

Feather Story
Az életet és a szabadságot szimbolizáló toll dominálja ezt az igazán különleges, letisztult szettet. A nőies jelkép kifinomult charmokon, nyakláncokon, gyűrűkön és fülbevalókon egyaránt megjelenik.
Amarcordia véleménye: imádom a toll motívumot és pont emiatt ez az egyik kedvenc kollekcióm



Vintage Nostalgia
A régmúlt idők stílusának modern értelmezéséből született vintage kollekció arany és sterling ezüst áttört mintás charmjait, medáljait és fülbevalóit szikrázó zöld spinell ékkövek díszítik. A klasszikus eleganciát egy khaki színű szövet karkötő öltözteti modern köntösbe.


Amarcordia véleménye: a másik nagy kedvenc és talán mondanom sem kell miért. Elegáns és nőies, egy igazi örök darab a női ékszeres dobozkában. 








Organic Mix
Meleg őszi színek és változatos alapanyagok jellemzik ezt az egyszerűséget és pompát ötvöző stílust.











A New Heritage
Hagyomány és romantika randevúja modern környezetben – új örökséget hagy ránk a Pandora ezzel a páratlan kollekcióval, melyben sterling ezüstbe és aranyba öntött, fekete zománccal díszített művészi virágok és áttört minták uralkodnak.
 





Colour Splash
Vibráló színárnyalatok dobják fel a sötét napokat idén ősszel a vidám és klasszikus stílus találkozásából létrejött kollekció darabjainak köszönhetően.









A világ harmadik legnagyobb ékszermárkájaként jegyzett PANDORA új kollekciójával további lehetőségek nyílnak az egyéni érzések és személyiség kifejezésére. A PANDORA ékszerek koncepciója az emlékek ékszerekben való megörökítése és az egyéniség kifejezése. Az évek során egy-egy alkalomból kapott vagy vásárolt karkötődíszekből az egyéni stílusnak és az aktuális öltözetnek megfelelő ékszer szettek alakíthatóak ki, együtt hordva pedig egyéni történeteket mesélnek el.
Az őszi kollekció 2013. szeptember 2-től elérhető a márkaüzletekben és a hivatalos partnereknél.

PANDORA weboldalán további csodás ékszereket találhattok!

Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...