2012. október 16., kedd

Kilimanjaro szélálló túradzseki 9.999Ft-ért a Hervisből + bónusz képek

Először is elmesélem nektek, hogy a múlt hétvégén leszakad a gardróbban a a vállfákat tartó rúd. Ez sajnos egy elég egyértelmű jel, hogy a tárolásra alkalmas helyek beteltek és új lehetőségeken kell gondolkodnom. Természetesen a legegyszerűbb megoldás, ha vásárlási stopot tartok, ami elsőre remek, és felnőtt koromhoz illő döntésnek bizonyult, de aztán pár nappal később rájöttem, hogy hamarosan indulok Ausztriába túrázni és egyáltalán nem rendelkezem kapucnis, túrázós dzsekivel. Van szövetkabát egy tucat, ballonkabát is adódik, bőrdzseki és pelerin, na ezek egyikében sem mászhatom meg a gleccsert. 
Ráadásul mindezt átmenti időjárásban kell megoldani, mert ahova mentünk, ott alapból 25 fok volt, de a csúcson már csak 1-2 fok. Sosem volt széldzsekim, mert nem tudok velük mit kezdeni. Ha zord időben fúj a szél, akkor hideg van és a széldzseki a hidegtől nem véd meg. Ha meg jobb idő van és csak feltámad a szél, akkor bőven elég a kardigán, szóval nagy volt a "dilemma". 
Eszembe jutott a Hervis, ahová eddig kb. ha ötször betévedtem, de még soha nem vásároltam ott semmit. Jó kis bolt, csak nem az én világom...eddig. Ugyanis a szezon közepén szuperebbnél szuperebb tavalyi készlet kiárusítással találtam szembe magam. Nem hittem a szememnek, amikor megláttam ezt a Kilimanjaro dzsekit, ami 21.999Ft helyett 9.999Ft-ba került. Kapucnis, kiváló anyag, vízálló, szélálló túradzseki és a legfontosabb: van benne bélés! Tehát, nem csak egy szimpla, általam "lenézett" széldzseki, hanem ezt én viselhetem bátran, ha nem is hóban-télben, de ilyen kiruccanások alkalmával biztosan. Bár aláöltözve, még télen is megállja a helyét szerintem. Pont emiatt vettem meg 38-as helyett 40-es méretben,mert nem volt nagy a méretkülönbség, de így kényelmesen lehet aláöltözni.
Nagyon csinos darab, tetszik a szabása, nyugodtan fel lehet venni egy őszi-tavaszi városnézős túrázgatáshoz is. Több színben kapható: fekete-türkizkék, rózsaszín-fekete, piros-fekete és az általam megvásárolt bézs-lila. Nekem ez szerelem volt első látásra.







Bónuszképek a Möltall gleccser tetejéről. Ilyen a kilátás 3000 méteren.





Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is!

1 megjegyzés:

  1. Gyönyörű hely Ausztria, én ott nyaraltam. A kabátot nagyon jól , nagyon szép annak ellenére, hogy túradzseki. :)

    roseballerina.blogspot.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...