2013. december 10., kedd

2014 színe a Radiant Orchid

A Pantone színtechnológiai vállalat idén is kihirdette a következő év meghatározó színét ami egy ragyogó orchidea lila lesz.
Mivel a színek fontos szerepet játszanak az életemben, ezért minden évben kíváncsian várom, hogy mire esik a választás. Idén a smaragdzöld volt, amivel nagyon nem tudtam mit kezdeni, tavaly pedig a tangerine tango vagy más néven mandarin, amiért viszont rajongok és az egyik kedvenc színem.
Leatrice Eiseman, a vállalat igazgatója elmondta, azért esett választásuk erre a színre, mert a kreativitást, az eredetiséget és az innovációt sugározza, amit egyre nagyobbra értékelnek a mai társadalomban.
"Fukszia, lila és rózsaszín felhangokkal bizalmat, örömet és szeretetet áraszt. Ez a lila szín magával ragad és elcsábít".
A divat világában a 2014-es tavaszi kollekciókban már meg is jelent, amit igen sokoldalúan lehet viselni. A hideg és melegebb árnyalatai mindenkinek jól állnak, mivel élénkíti és egészségesebbé varázsolja a bőrt. Nagyon jól lehet majd párosítani szürkével, amit személy szerint alig várok, és élénkebb színekkel is, mint például türkizzel vagy sárgával, de a cég leginkább pasztell párosításokat képzelt el. 
Érdekes módon nekem erről a színről még egy virág, a frézia jut eszembe, ami számomra színeiben is illatában is a tavasz. 
Smink tekintetében vita sem lehet, mennyire jót tesz egy nőnek a lila, persze a megfelelő árnyalatot használva és körömlakkok tekintetében sincs kétségem, hogy a gyártók szebbnél szebb árnyalatokkal fognak minket elárasztani. Az én készletemben szerencsére már most van egy-két tökéletes darab.
A Pantone egyébként nagyon alapos kutatómunkát végez minden évben, mielőtt választ. Egész évben követik a trendeket, a filmművészetet, a technika világát, az utazási célokat és képzőművészeti alkotásokat, de figyelembe veszik a társadalmi és gazdasági körülményeket is. A választásukkal pedig hatással vannak a divaton, lakberendezésen át a termékfejlesztésig mindenre.






 Nagyon tetszik sárgával kombinálva ez az összeállítás!


A férfiak sem maradnak ki a jóból!

 Sminkben és kiegészítőben is izgalmas!

 Ez a fülbevaló szerelem!

 Lakberendezésben egy-két új árnyalat és máris más hangulata van a lakásnak!
Képek forrása: Pinterest

Ti mit szóltok 2014 színéhez? Én annyira belelkesültem, hogy Facebook oldalamon külön Radiant Orchid inspirációs mappát hoztam ITT létre, ahová rendszeresen fogok, szerintem egy jó darabig szebbnél szebb képeket tölteni.

Ha tetszik a blogom, kövess a FACEBOOKON is és lájkold új, PARFÜM oldalamat is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...