Hozzávalók:
- 3db érett banán (érett alatt azt értem, amikor már barna, ez nagyon fontos)
- 2db tojás
- 1 pohár joghurt (175g)
- 30-40ml Monin karamellás szirup (elhagyható, csak akkor nem lesz karamellás a kenyerünk)
- 160g zabpehelyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- Tetszés szerint csokolédécseppek (szintén elhagyható vagy helyettesíthető pl, durvára tört mogyoróval)
Elkészítés:
Az banánt beletördeljük egy tálba és hozzáadjuk a többi hozzávalót (kivéve a csokolédécseppeket) és egy botmixer segítségével pár perc alatt sima állagúvá keverjük.
Nem kell megijedni, egy viszonylag híg állagú tésztát kapunk és ebbe szórjuk a csokoládécseppeket, majd önthejtük egy szilikonformába.
Az enyém, amit a képen láthattok egy 20x12cm belső átmérőjű.
180 fokos előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, de fontos, hogy ennek a banánkenyérnek az állaga sütés után is nedves marad (köszönhetően a banánnak), tehát nem egy piskóta állagú száraz tésztát kaptok. A tűpróbánál az a lényeg, hogy a tészta ne ragadjon a tűre, de mindig fog hagyni rajta egy minimális réteget.
Ha teljesen kihűl lehet szeletelni.
A karamellás szirup teljes egészében elhagyható, nem fogja a sütemény állagát befolyásolni és cukorral sem kell helyettesíteni, mivel a banánban van annyi, hogy a sütemény így is nagyon finom, édes lesz.
Jó étvágyat és írd meg ha elkészítetted vagy Instagramon jelölj be @amarcordia, hogy lássam!
Kövess Instagramon! -> https://www.instagram.com/amarcordia/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése