2013. március 3., vasárnap

A női szmoking divat

Még a leárazások alkalmával, pár hete vásároltam ezt Camaieu szmoking szabású blézert 3495,-Ft-ért. Külföldön már régebb óta hódít, de nálunk csak tavaly kezdett divatos darabbá válni. Sokáig engem sem hatott meg ez a vonal, de mivel nagyon szeretem a farmer-blézer párosítást, ugyanakkor jól lett volna valamivel feldobni, ezért megihletett ez a darab, ráadásul az ára, igazán baráti volt.


A szmoking, ami eredetileg férfiaknak szánt elegáns viselet, Angliából származik, ahol 1880 körüli években jött divatba. A női változat a 1920-as években jelent meg, aztán 1966-ban Yves Saint Laurent öltöztette modelljeit szmokingba nagy sikerrel.

A sálgallér vagy más néven rever, a kabát elütő színű kihajtója. Fényes szatén anyagból készül és megegyezik a nadrág oldalán futó csíkkal. Lehet egy-, illetve kétsoros gombolású, erősen karcsúsított vagy egyenes szabású is.

Én leginkább farmerrel+körömcipővel vagy szűk fekete nadrággal+csizmával szeretem kombinálni, de most szétnéztem, hogy a külföldi sztárok, hogyan viselik ezt a jellegzetes darabot.

Penelope Cruz egy igazán vagány és nagyon nőies nő, így neki kimondottan jól áll, ez a szett, mert a nőiessége ellensúlyozza a férfias stílusú összeállítást.

Kate Moss-t látni a leggyakrabban szmokingban. Nagyon tetszik, ahogyan kombinálja, a szűk, fekete bőrnadrággal, farmerrel, ruhával. Jól áll neki ez a stílus.

Katie Holmes fehér kabátjáért oda vagyok a fekete reverrel. Tavaly lehetett a Promodban ilyet kapni, de akkor nem csaptam le rá, most ezeket a képeket nézve bár bánom.
...és az a pöttyös cipő...

Gwyneth Paltrow szerelése is zseniális. Nagyon tetszik a rövid csipkés ruhával. Igazi rocker csaj.

Eva Longoria talpig feketében és csinosan.

Cindy Crawford kéket választott és nagyon jól áll neki a mintás lezser felsővel. 

Jennifer Aniston elegánsan. 

Olivia Wilde púderrózsaszínben. A fehér után ez tetszik a legjobban. A fekete szűk nadrág itt is alap, de nagyon harmonikus hogy szürkével kombinálta. Nagyon egyben van ez a szett.

Jessica Alba -ra egyszerűen jó ránézni. Egyrészt bármit felvehet, tehát elég könnyű dolga van, másrészt meg ez a virágos szmoking olyan vidám és tavaszias. Erre a szettre ránézve jobb kedve lesz az embernek.

Maggie Gyllenhaal szintén talpig feketében.

Maggie Gyllenhaal még mindig, mert az egyik kedvenc színésznőm. Itt egy virágos maxi ruhával kombinálva. 

Salma Hayek vörös-fekete estélyiben. Hát nem mondom, hogy nem érdekes, de nem a kedvencem.
 

Michelle Williams itt tengerészesre vette. Egyrészt nem tudok a rövid hajával megbarátkozni, nagyon kisfiús ezen a képen és szerintem itt látszik a női szmoking viselésének a titka: a nőiesség. Ha nem csempészünk bele egy kis lágyságot, nőciséget, akkor lehetünk aranyosak, egyediek, de hiányozni fog az az igazi wamp érzés, ami fenti képeknél egyértelmű. 

+2 kép, ami nekem nagyon tetszik, különösen a bal oldali.


Most Ti jöttök, hogyan álltok a szmokinggal? Nektek tetszik? Van a szekrényetekben?

Ha tetszik a blogom, iratkozz fel a rendszeres olvasók táborába és a FACEBOOKON is követhetsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...